Hamburgerryg med honningstegte rødder, flødestuvet grønkål og nye kartofler

Det skal du bruge: Hamburgerryg 300 gr. små kartofler – evt. nye

Et bundt gulerødder eller 6 stk. almindelig

Smør til stegning

En spsk. honning

En håndfuld frisk rosmarin

200 gr. frisk grønkål

2 dl. fløde

1 tsk. sennep

Salt og peber Sennep til retten

 

Gør således: Kog hamburgerryggen efter anvisnigen. Lad den hvile i gryden, til du skal bruge den. Kog kartofler møre. Imens koger du langsomt fløden indtil den er tyk og cremet. Skrub gulerødderne godt, halver dem på langshvis de ikke er nye og små. Kog den rimmede grønkål op i saltet vand i 3 min. Hæld vandet fra. Stil til side. Smelt smør på panden og steg gulerødderne 5 minutter, tilsæt så honning og rosmarin og lad karamellisere, der skal stadig være bid i. Smag til med salt. Vend grønkålen i fløden og smag til med sennep, salt og peber. Varm let igennem. Server skiver af hamburryggen med nye kartofler, karameliserede gulerødder og flødestuvet grønkål og evt. med ekstra sennep.